Recette des Gaufres Maison Valençon
Ingrédients :
- 250 g de farine
- 2 œufs
- 150 g de beurre fondu
- 100 g de sucre
- 20 cl de lait entier (idéalement local)
- 10 g de levure fraîche de boulanger
- 1 pincée de sel
- 1 cuillère à café d'extrait de vanille (optionnel)
Instructions :
- Bereiding van het deeg:
- Laat de melk iets afkoelen en los hierin de verse gist op. Laat het een paar minuten staan.
- Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout.
- Voeg de eieren, gesmolten boter en vanille-extract toe en roer geleidelijk het melk-gistmengsel erdoor..
- Kneed het deeg tot het glad is. Het moet soepel en licht plakkerig zijn.
- Rust van het deeg:
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur op kamertemperatuur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
- Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg ongeveer 1 uur op kamertemperatuur rijzen, tot het in volume verdubbeld is.
- Wafels bakken:
- Verwarm je wafelijzer en vet het eventueel licht in.
- Neem een portie beslag (ongeveer een flinke eetlepel) en leg dit op het hete wafelijzer.
- Bak de wafels goudbruin en krokant van buiten, maar zacht van binnen (ongeveer 3 tot 4 minuten afhankelijk van het wafelijzer).
- Verwarm je wafelijzer en vet het eventueel licht in.
- Proeverij:
- Serveer de nog warme wafels met poedersuiker, gesmolten chocolade of gewoon puur om te genieten van al hun authenticiteit.
Tips:
- Je kunt dit recept personaliseren door chocoladeschilfers, hazelnootschilfers of een beetje kaneel toe te voegen voor een nog lekkerder tintje..
- Gebruik voor een nog authentiekere versie boerenmelk en lokale producten, zoals we dat bij Maison Valençon doen.
Eet smakelijk! Met dit recept vind je alle knowhow van Maison Valençon terug in elke hap, een combinatie van traditie en gulzigheid.