Recette Baiser D'Elvaux


Recette des Baisers d'Elvaux


Ingrediënten:

  • 4 eiwitten
  • 200 g poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 snufje zout
  • 100 g huisgemaakte slagroom (of dikke crème fraîche voor de topping)
  • Gesmolten chocolade (optioneel, voor topping of topping)

Instructies:

  1. Bereiding van de meringue:
    • Verwarm je oven voor op 100°C (circulatiewarmte).
    • Klop in een grote kom de eiwitten op met de snuf zout. Als ze stevig beginnen te worden, voeg je de suiker in drie keer toe, terwijl je blijft kloppen.
    • Voeg het citroensap toe om de eiwitten te stabiliseren en blijf kloppen tot een stevige, gladde en glanzende meringue..

  2. De meringues bakken:
    • Vorm met behulp van een spuitzak kleine bolletjes meringue op een met bakpapier beklede bakplaat (je kunt de grootte kiezen zoals je wilt).
    • Bak de meringues op lage temperatuur (100°C) in ongeveer 1u tot 1u30, tot ze droog en knapperig zijn aan de buitenkant.
    • Laat ze helemaal afkoelen.

  3. Assemblage van de Kussen:
    • Als de meringues zijn afgekoeld, beleg je de bodem van een meringue met een flinke lepel slagroom.
    • Plak er nog een meringue overheen om een 'kus' te vormen.
    • Optioneel: Doop de uiteinden van de kusjes voorzichtig in gesmolten chocolade voor een nog lekkerder tintje.

  4. Proeverij:
    • Laat de kussentjes een paar minuten rusten in de koelkast om de room en chocolade (indien gebruikt) goed te fixeren.
    • Geniet er meteen van, om te genieten van de perfecte balans tussen de knapperigheid van de meringue en de zoetheid van de room.

Tips :

  • Voor variatie kun je de slagroom op smaak brengen met een beetje vanille, koffie of zelfs citroenschil.
  • De meringues zijn goed houdbaar op kamertemperatuur voordat ze worden belegd. Zet ze vlak voor het serveren in elkaar om ze fris en knapperig te houden..


Met dit recept kun je alle finesse en lichtheid van de Baisers de Maison Valençon thuis reproduceren, voor een moment van zoetheid en zoet plezier bij elke hap!

in Blog
Onze bombettes