Avigauf is een familiebedrijf uit Hervé dat sinds 1994 een selectie ambachtelijke wafels produceert, maar ook lekkernijen als speculaas en kusjes. 

Na 25 jaar besluiten meneer en mevrouw Detry hun bedrijf te koop te zetten omdat hun dochter liever op haar plek als productiemanager blijft. Het was toen dat Jean-Marc Valençon en Maxime, zijn zoon, de kans grepen om de zaak Avigauf te kopen en om te vormen tot Maison Valençon.

Tijdens het eerste bezoek waren de overdracht van familie- en ambachtelijke waarden gedeelde waarden die vervolgens het bewijs van deze ontmoeting bevestigden.

De verkopers, de heer en mevrouw Detry, droegen vervolgens hun knowhow en hun werkplaats over aan de familie Valençon, vol hoop en passie, met als doel de lokale en ambachtelijke waarden van het huis te blijven overbrengen en tegelijkertijd hun vleugje innovatie. In januari 2021 begon het bedrijf Avigauf aan zijn transformatie tot Maison Valençon.

De verkoop van producten is zowel kortsluiting in de winkel verbonden met de werkplaats, op beurzen en andere lokale markten. Maar ook in een lang verkoopcircuit, want je vindt de producten in de meeste Luikse supermarkten maar ook in verschillende verkooppunten in Wallonië en Vlaanderen.

04 maart 2022 — Jean-Marc Valençon

Laat een reactie achter

Reacties moeten worden goedgekeurd alvorens deze geplaatst worden.