De evolutie van Maison Valençon in 1 jaar.

In 1 jaar tijd is er veel veranderd in ons bedrijf. Allereerst kregen we de kans om onze producten te integreren in de winkels van Delhaize, Intermarché, Match, Cora en Carrefour in de provincie Luik. Deze mogelijkheid stelt ons in staat om toegankelijk te zijn voor een breder publiek en dichter bij u te zijn. Hoewel het distributiereuzen zijn, respecteren ze verantwoordelijke waarden. Ze geven voorrang aan producten uit de lokale landbouw. Dit zijn waarden die ons ook na aan het hart liggen.

Vervolgens ontwikkelden we onze website om iedereen de kans te geven onze heerlijke lekkernijen te proeven. We willen een nieuw gebied voor het bedrijf creëren door de digitale kant in te zetten. Wij vinden het belangrijk dat onze community op de hoogte blijft van bedrijfsnieuws via sociale netwerken, onze website en nieuwsbrieven.

Ondanks deze technologische veranderingen hebben we, door Maison Valençon te worden, ervoor gekozen om de familiale en ambachtelijke knowhow te behouden. De keuze van onze grondstoffen alsook onze lokale en ecologische waarden blijven onveranderd.

 

17 maart 2022 — Jean-Marc Valençon

Avigauf wordt Maison Valencon

Avigauf is een familiebedrijf uit Hervé dat sinds 1994 een selectie ambachtelijke wafels produceert, maar ook lekkernijen als speculaas en kusjes. 

Na 25 jaar besluiten meneer en mevrouw Detry hun bedrijf te koop te zetten omdat hun dochter liever op haar plek als productiemanager blijft. Het was toen dat Jean-Marc Valençon en Maxime, zijn zoon, de kans grepen om de zaak Avigauf te kopen en om te vormen tot Maison Valençon.

Tijdens het eerste bezoek waren de overdracht van familie- en ambachtelijke waarden gedeelde waarden die vervolgens het bewijs van deze ontmoeting bevestigden.

De verkopers, de heer en mevrouw Detry, droegen vervolgens hun knowhow en hun werkplaats over aan de familie Valençon, vol hoop en passie, met als doel de lokale en ambachtelijke waarden van het huis te blijven overbrengen en tegelijkertijd hun vleugje innovatie. In januari 2021 begon het bedrijf Avigauf aan zijn transformatie tot Maison Valençon.

De verkoop van producten is zowel kortsluiting in de winkel verbonden met de werkplaats, op beurzen en andere lokale markten. Maar ook in een lang verkoopcircuit, want je vindt de producten in de meeste Luikse supermarkten maar ook in verschillende verkooppunten in Wallonië en Vlaanderen.

04 maart 2022 — Jean-Marc Valençon